Kuvassa näkyy se määrä, minkä verran kuivattua kultarouskua tarvitaan maustamaan sienipiiras, keitto tai kastike. Tämä on erinomainen asia sen takia, että kultarouskua löytyy harvoin isoja määriä. Kultarouskun maku on niin voimakas, ettei hienoa aromia kannata liialliseen määrään hukuttaa.
Sienipiiraaseen laitan joko keltavahveroa, suppilovahveroa tai muita mietoja sekasieniä ja mausteeksi siis yksi "siivu" kuivattua kultarouskua huhmareessa hienoksi jauhettuna.
Pastakastike syntyy esimerkiksi keltavahverosta, ohuista purjosiivuista, juustoraasteesta (esim. mustaleima emmental), kermasta ja mausteeksi siivu kultarouskua.
Ktt-opinnoissa opettaja laittoi pannulle kokonaisen kultarouskun lakin ja paistoi sen molemmin puolin kypsäksi, ikään kuin hampurilaispihviksi. Oli hyvää, mutta itse en ole raaskinut kotona kokeilla.
Jos pitäisi valita vain yksi sieni parhaaksi, mitä Suomesta löytää, minulle se olisi kultarousku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti